55+: Naar de bron van jouw voeding, Vlaamse land- en tuinbouw op nieuwe wegen

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • donderdag 26 februari 2015 14u00 - 18u00
Parochiezaal Humelgem - BILLASTSTRAAT 37, 1820 STEENOKKERZEEL
Boerenbond bestaat 125 jaar in 2015. Daarom nodigen we Anne- Marie Vangeenberghe (woordvoerster van Boerenbond) uit voor een interessante voordracht over de moderne land- en tuinbouw. Achteraf genieten we van balletjes met tomatensaus.
Boerenbond bestaat 125 jaar in 2015. Daarom nodigen we Anne-Marie Vangeenberghe (woordvoerster van Boerenbond) uit voor een interessante voordracht over de moderne land- en tuinbouw. Achteraf genieten we van balletjes met tomatensaus.

Vanuit het perspectief van de land- en tuinbouwer is de economische duurzaamheid van groot belang. Hij wil overleven. Maar duurzaamheid is meer dan dat. Er zijn ook de sociale en de ecologische pijlers van duurzaamheid. En de doelstelling moet niet ‘overleven’ zijn, maar ‘evolueren’. De uitdagingen voor de land- en tuinbouwsector hier en op wereldniveau zijn zeer groot. De landbouw van de 21ste eeuw zal niet deze van de 20ste eeuw zijn. Voor Boerenbond is het antwoord duidelijk: inzetten op duurzame groei, in Europees en mondiaal perspectief. Naast duurzaam produceren vraagt de spreker ook aandacht voor duurzaam consumeren. Het één kan niet zonder het ander.  

Anne-Marie Vangeenberghe, woordvoerder Boerenbond, neemt de aanwezigen mee in een boeiend verhaal over zeer diverse uitdagingen en de (soms moeizame) zoektocht naar antwoorden en evenwichten. Uitgaand van concrete ervaringen van de luisteraars zoomt Anne-Marie in op de achterliggende belangen, de creativiteit en het innovatiepotentieel van de sector en zijn ondernemers. Ze gaat ook in op de steeds groeiende rol van communicatie.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Anne-Marie Vangeenberghe
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Seniorenstuurgroep Kampenhout-Herent & Kortenberg-Zaventem
Meer weten?
Reservatie
Inschrijven kan tot woensdag 18 februari door storting van het juiste bedrag op rekeningnummer BE83 7330 2149 3715 met mededeling "125 JAAR BOERENBOND"
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 88 66 81

Meer activiteiten