Herfstwandelingen

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • maandag 11 september 2017 13u30 - 18u30
  • maandag 2 oktober 2017 13u30 - 18u30
  • maandag 16 oktober 2017 13u30 - 18u30
Parochiezaal Delle - MECHELSESTEENWEG 1088, 3020 WINKSELE
3 herfstwandelingen in groene omgevingen van Brabant. Deze rustige wandelingen worden deskundig geleid door onze eigen gidsen van LG Delle: Achiel, Jos en Justin.

11 sept. Grimbergen. We starten bij de Liermolen, volgen de Maalbeek om de Charleroy hoeve te bewonderen; wat verder de Tommenmolen om langs de Poddegem hoeve te wandelen bereiken wij het vliegveld; via Lint naar het vertrekpunt. Afstand 10 km.;goed begaanbare vlakke wegen

2 oktober: Molenbeekvallei
Het natuurgebied 'de Molenbeekvallei' is een beekvallei, gelegen op de grens van Erps-Kwerps (Kortenberg) en Veltem-Beisem.Deze smalle beekvallei ligt in de overgangszone van het Brabantse leemplateau met de zandleemstreek van Laag België.Het is een nat gebied (komgronden) dat tot aan de tweede wereldoorlog vooral bestond uit bloemenrijke hooilanden.Nu zijn deze hooivelden vooral beplant met canadapopulieren.

16 oktober: Voervallei
Wij starten aan de Sint-Lambertuskerk van Leefdaal en volgen de vallei van de Voer over een paar km tot het gehucht Sint-Verona. Hier bevindt zich ook de mooie Sint-Verona-kapel. Nadien wandelen wij door fraaie holle wegen over de hellingen ten ZO van de Voervallei. Wij passeren ook het Kasteel de Liedekerke waar deze grafelijke familie sinds 1775 woont. Na een wandeling van ongeveer 6,5 km bereiken we terug onze vertrekplaats.

De natuurwandelingen worden afgesloten met een drankje in een plaatselijk estaminet.
Samenkomst aan de kerk van Delle. We rijden met enkele auto's naar de vertrekplaats. Meerijdende passagiers betalen € 2 aan de chauffeur.

Praktisch

Vertrek
Parking kerk Delle
Artiest / Spreker / Gids
Achiel, Jos, Justin
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Winksele-Delle
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten