Van ananas tot hemd (aanbod voor senioren)

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • donderdag 27 juni 2019 14u00 - 17u00
Parochiezaal Humelgem - BILLASTSTRAAT 37, 1820 STEENOKKERZEEL
Journalist Jacques Van Outryve reisde in april 2018 samen met Ann Van Loock (Landelijke Gilden) en Joylene Dumarey (Trias) naar de Filipijnen. Tijdens deze twee weken verzamelden zij talloze verhalen uit het dagelijkse leven en werken van Filipijnse boeren en ondernemers. Van de ananasplantages in het ruraal gelegen Bicol, tot de drukte van de publieke markten in de hoofdstad Manila.
Ann Van Loock in de Filipijnen. Ananasplanten die terechtkomen in schoenen. Koeien die lijden aan tyfoon-stress. Het weven van manden als een vorm van anticonceptie. Van het ruraal gelegen Bicol, tot de drukte van de publieke markten in de hoofdstad Manila. Ann Van Loock trok voor Trias en Landelijke Gilden op studiereis en brengt verhalen uit het dagelijkse leven en werken van Filipijnse boeren en ondernemers die willen groeien en hierbij steun krijgen van hun vereniging.

Hoe wapenen mensen zich tegen de effecten van klimaatverandering, wetende
dat de versterkte tyfoons en moessonregens regelmatig hele oogsten en bedrijven vernielen? Hoe kunnen lokale rijstboeren de concurrentie aangaan met goedkopere geïmporteerde rijst? De spreker neemt je mee achter de schermen van de geopolitiek, de klimaatverandering/verstoring en de gevolgen voor de landbouw en de voedselvoorziening in de wereld. Verschillende hindernissen, een veelvoud aan producten en talrijke verhalen, maar steeds dezelfde rode draad: ondernemende mensen die willen groeien en steun krijgen van hun vereniging of organisatie. En Trias als partner in deze samenwerking.

Een boeiende en interactief reisverhaal van een leerrijke studiereis!

Achteraf eten we koude schotel.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Jacques Van Outryve
Voor wie
Senioren
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Winksele-Delle
Seniorenstuurgroep gewesten Kampenhout-Herent & Kortenberg-Zaventem
Meer weten?
Prijs
€ 10,00
€10 voor leden LG €13 voor niet-leden LG
Reservatie
Inschrijven kan tot woensdag 19 juni door storting van het juiste bedrag op rekeningnummer BE83 7330 2149 3715, met vermelding van 'ananas + aantal personen'
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

016 28 61 54

Meer activiteiten

  • 26 okt

    Halloweentocht

  • 30 okt

    Kook workshops

  • 28 nov

    Infonamiddag: schenkings- en erfenisrechten door notaris Filip de Sagher (aanbod voor senioren)